Dolar 32,5571
Euro 34,8682
Altın 2.429,07
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 27°C
Az Bulutlu
Afyon
27°C
Az Bulutlu
Çar 26°C
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 24°C

AK Parti Sözcüsü: “Türkiye diplomaside anahtar ülke”

AK Parti Sözcüsü: “Türkiye diplomaside anahtar ülke”
2

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye’nin diplomaside anahtar ülke olduğunu belirterek, “Bu tür krizlerin çözümünde deneyimli bir ülkeyiz” açıklamasında bulundu.

Kurumsal Web Tasarım

ANKARA (İGFA)  AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye’nin diplomaside anahtar ülke olduğunu söyledi.

Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin uygulanmasına ilişkin olarak Sözcü Çelik, “Türkiye bunu savaş olarak tanımladı. Birincisi Montrö’nün objektif hükümleri ne içeriyorsa uygulanacaktır. Türkiye’nin takdirine bağlı hükümler varsa, Türkiye hiçbir şekilde savaşı derinleştirecek bir tutum içine girmeyecektir” görüşünü dile getirdi.

“Müttefiklerimiz büyük bir vizyonsuzluk ortaya koydu. Türkiye’nin anahtar ülke olmasına destek vermemeleri görüldü” diyen Çelik, “Şimdi Türkiye’nin kıymetli bir ülke olduğunu ifade ediyorlar. Müthiş bir akıl tutulması yaşanıyor. Türkiye’nin perspektife sahip olmuş hali iyi değerlendirilmeli. Hem Batı, hem Doğu ile konuşabilen bir ülkeyiz. Bu saldırılar başladıktan sonra Cumhurbaşkanımız görüşmeler yaptı. Bütün taraflarla bu süreci devam ettiriyor. Önemli olan ateşkesin sağlanması” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.