Dolar 32,5970
Euro 34,7616
Altın 2.497,65
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 24°C

Aile ve Sosyal Hizmetler’den çocuk koruma personeline eğitim

Aile ve Sosyal Hizmetler’den çocuk koruma personeline eğitim
2

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı risk altındaki çocukların korunmasına yönelik süreçlerin daha sağlıklı işlemesi ve karar destek mekanizmalarının güçlendirilmesi amacıyla bu alanda görev yapan personeli eğitime aldı.

Kurumsal Web Tasarım

ANKARA (İGFA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı risk altındaki çocukların ve onlara uygun koruma modelinin tespit edilmesi sürecinin geliştirilmesi amacıyla uygulanan  “Çocuk Koruma Hizmetlerinde Karar Destek Mekanizmalarının Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında personele yönelik eğitim başlattı.

Proje çerçevesinde “Çocuk Koruma Alanında Çalışan Meslek Personeli İçin Değerlendirme Çerçevesi Rehberi” hazırlayan Bakanlık, bu rehberde yer alan esasların sahada kullanılması için “çocuk koruma” alanında görev yapan 600 personele yönelik eğitim planladı. Bu yıl içinde alandaki tüm personelin eğitilmesini hedefleyen Bakanlık, 150 kişiden oluşan ilk grubu 5 günlük eğitime aldı.

UNICEF ile iş birliğiyle yürütülen proje, içinde akademisyenlerin de bulunduğu ekip tarafından birçok ülkedeki çocuk koruma sistemleri de incelenerek hazırlandı.

Çocuk koruma, ilk müdahale ve değerlendirme hizmetlerinin mevcut durum analizi de yapılarak bu konuda da rapor oluşturuldu.

Raporlar doğrultusunda Çocuk Koruma Alanında Çalışan Meslek Personeli İçin Değerlendirme Çerçevesi Rehberi oluşturularak, rehberdeki kriterlerin sahada kullanımına yönelik 8-12 Kasım 2021’de pilot uygulama eğitimi gerçekleştirildi. Pilot uygulamanın ardından haftalık eğitimler ile akademisyenler tarafından danışmanlık verilerek saha uygulaması izlendi ve alınan geri bildirimler ile rehber geliştirildi.

Rehber, Çocuk Koruma Sistemi, Sosyal İnceleme, Vaka Yönetimi, Çocukların Gelişim Özellikleri, Aileler ile Mesleki Çalışma, Paydaş Kurum ve Kuruluşlarla Çalışma başlıklarından oluşan konuların yanı sıra “Engelli Çocuklar ile Çalışma”, “Refakatsiz Çocuklar ile Çalışma” gibi özel ihtisas grupları ile çalışmaya ilişkin konuları da içeriyor.

Rehberde çocuk koruma alanında çalışan personelin çocuk ve ailesi için en doğru değerlendirmeyi yapabilmesine yönelik risk değerlendirme kriterleri yer alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.