Dolar 32,5246
Euro 34,8395
Altın 2.488,50
BİST 9.540,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
20°C
Parçalı Bulutlu
Cum 12°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 21°C

Afyonlu kahraman asker arkadaşları için kendi canını hiçe saydı!

Afyonlu kahraman asker arkadaşları için kendi canını hiçe saydı!
2

Afyonlu kahraman asker arkadaşları için kendi canını hiçe saydı! Kuzey Irak’ta teröristlerin saldırısına uğrayan Afyonlu Uzman Çavuş Yusuf Yayla’nın (30) sağ bacağı diz altından koptu. Drone ile atılan bombayı gören uzman çavuş, yere düşen bombayı iki ayağının arasında sıkıştırıp patlatarak diğer arkadaşları zarar görmesin diye sağ bacağını feda etti.

Kurumsal Web Tasarım

Öğrenilen bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak’ta sürdürülen Pençe Yıldırım Harekatı’nda 10. Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli olan Uzman Çavuş Yusuf Yayla drone ile yapılan bombalı saldırı sonrası yaralandı ve gazi oldu. Kuzey Irak’ın Hakuk bölgesinde terör örgütü PKK, Mehmetçiğe bombalı drone ile saldırı düzenledi. Afyonlu Uzman Çavuş Yusuf Yayla çatışma sırasında drone ile havadan atılan bombayı görerek diğer silah arkadaşları zarar görmesin diye kahramanca patlayıcıyı iki bacağının arasına aldı ve sıkıştırdı. Patlayan bomba Yayla’nın bacağından yaralanmasına neden oldu. Diğer silah arkadaşları ise Yayla sayesinde kurtuldu.

Olayın ardından helikopter ile kahraman uzman çavuş Fatihler Kışlası’na tahliye edildi, sonrasında ise Hakkari Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Tedavisine başlanan Yayla’nın sağ bacağının diz altından koptuğu belirtilirken, yaptığı kahramanlık ile de bir çok silah arkadaşının yaralanmasını önledi.

YORUMLAR